Hau da gure herrialdeko ehizako hegazti estimatuena, eta baita garestiena ere.

Zangaluzeen ordenakoa da, eta zango luzeak eta batez ere moko luzea izateagatik bereizten da.

Hegazti migratzailea da; irailetik azarora bitartean egoten da gure eskualdean. Istingadietan eta baso hezeetan bizi ohi da, lurreko har eta barraskiloak janez.

Hegazti txikia da, 150 eta 250 g arteko pisu garbia duena. Haragi gorria eta kalitate onekoa du.

Nutrizio-informazioa (0.1 kg)
Zuntza 0.0 g
Gantz azido aseak 0.0 g
Gantz azido monoasegabeak 0.0 g
Gantz azido poliasegabeak 0.0 g
Kolesterola 43.8 mg
Kaltzioa 46.0 mg
Burdina 7.7 mg
Zinka 0.0 mg
A bitamina 0.0 ug
C bitamina 0.0 g
Azido folikoa 0.0 ug
Gatza (Sodioa) 100.0 mg
Azukreak 0.0 g
Datuek orientatzeko balio dute eta ez dira osasun-helburuekin erabili behar.Webgunearen arduradunek ez dute inolako erantzukizunik onartzen.